

پذیرش مقاله در بورسیه : بدیهی است که پذیرش مقاله برای گرفتن بورسیه یکی از مهمترین راههاست. به طور کلی، اخذ بورس تحصیلی به ویژه از دانشگاههای مشهور و سطح بالای دنیا کار چندان سادهای نیست و نیازمند داشتن امتیازات متعدد و یکسری فاکتورهای ضروری است، اما با آگاهی از اصول و قواعد این کار میتوان از این فرصت خوب به بهترین شکل بهره مند شد. دانشجویانی که رزومه قویی داشته باشند شانس بیشتری برای گرفتن فاند و کمک هزینه تحصیلی دارند. یکی از موارد مهم در رزومه، پذیرش مقاله در مجلات معتبر با ضریب تاثیر و ایمپکت فاکتور بالا است. بسیاری از این دانشگاه ها براساس رزومه پژوهشی و سوابق تحصیلی، دانشجو می پذیرند و با داوطلب مصاحبه نمی شود. عوامل زیادی در رزومه تحصیلی تاثیرگذار هستند. از جمله :
دانشگاه مقطع قبلی تحصیل
نمره آزمون بین المللی تافل یا آیلتس
استاد راهنما
معدل
فعالیت های علمی، سمینارها و کنفرانسهایی که دانشجو شرکت کرده
تعداد مقالات دانشجو
برای بدست اوردن سهم بورسیه باید رزومه تحصیلی قوی بنویسید، از مهمترین عوامل جهت موفقیت در اخذ بورسیه و پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور نوشتن مقالات و چاپ آن ها می باشد. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی اهمیت مقاله در گرفتن بورسیه بپردازیم.

پذیرش مقاله برای گرفتن بورسیه
نکات مهم چاپ مقاله برای گرفتن بورسیه
پذیرش مقاله برای بورسیه از عوامل اصلی و بسیار مهمی است که تاثیر آن از سایر فاکتورهای گزینش دانشجویان توسط دانشگاهها بیشتر است. چاپ مقاله ISI از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است و نشاندهنده سطح علمی نویسندهاش است، چراکه سختی فرآیند انتشار مقاله ISI بر کسی پوشیده نیست و همگان بر ملاکها و معیارهای بهشدت سخت پذیرش و چاپ مقالات از سوی مجلات معتبر واقفاند، بهخصوص ژورنالهایی که ضریب تاثیر یا Impact Factor بالایی دارند و در جامعه علمی دنیا شناختهشده و مشهورند. بر همین اساس، دانشجویان باید به برخی نکات مهم در پذیرش مقاله برای گرفتن بورسیه توجه ویژه داشته باشند؛ برای مثال:
- هر چه تعداد مقالات ISI نگارش شده دانشجو بیشتر باشد و رزومه قوی تری داشته باشد، احتمال اخذ بورس تحصیلیاش افزایش مییابد و استادان بیشتری به پذیرش سرپرستی پایاننامه آنها تمایل نشان خواهند داد. بنابراین مقالات باکیفیت و بهتری بنویسید تا نظر استادان دانشگاهها را به خود جلب کنید.
- فراموش نکنید که اعتبار مجلهای که مقاله شما در آن چاپ میشود، تاثیر بهسزایی در جلب نظر دانشگاهها برای پذیرشتان دارد؛ به همین دلیل باید مقالات خود را در ژورنالهای علمی مهم و معتبر دنیا چاپ کنید و مجلهای مناسب را انتخاب کنید تا ارزش و اعتبار مقالهتان را اثبات کنید. توصیه اکید این است که به جای چاپ چندین مقاله در چند مجله معمولی، دو مقاله در مجلات معتبر و بزرگ منتشر کنید تا شانس اخذ بورسیه تان را افزایش دهید.
- نکته مهم دیگر در پذیرش مقاله برای گرفتن بورسیه ، دقت کردن به نیازها و تمرکز محوری دانشگاه و کشور مقصد مورد نظر دانشجوست؛ یعنی داوطلب بورسیه باید مقالهای تهیه و منتشر کند که متناسب با نیازهای دانشگاه خارجی منتخبش باشد؛ نیازهای منطقهای، تجاری، صنعتی و… به هر حال، شرایط بورسیه شدن در دانشگاهها با هم تفاوت دارند، بنابراین لازم است همه شرایط دانشگاههای مقاصد مد نظرتان را ارزیابی جامع کنید و موضوعاتی را انتخاب کنید که شانس بیشتری برای پذیرش شما خواهند داشت.
- مقاله شما باید از خلاقیت و نوآوری محسوس و جذابی برخوردار باشد و دستاوردهای جدید، موثر و باارزشی را در جامعه علمی دنیا ارائه دهد، به صورتی که آثارش قابلیت بررسی و پیگیری داشته باشد، اما چنانچه مقالهای حاوی اختراع یا اکتشافی علمی باشد، قطعا امتیاز بسیار بالایی خواهد داشت.
- توصیه میکنیم که برای نگارش و چاپ مقاله بیشتر از سایر عوامل موثر بر اخذ بورسیه زمان بگذارید و انرژی بیشتری صرف کنید، زیرا خروجی آن موثرتر است.
- یکی از بهترین روشهای نگارش مقاله ISI در سریعترین حالت، استخراج مقاله از پایان نامه تحصیلی است

پذیرش مقاله برای گرفتن بورسیه
شرایط اخذ بورس تحصیلی
گرفتن بورس تحصیلی یا فاند مستلزم داشتن شرایطی است که در پذیرش دانشجویان از طرف دانشگاهها بسیار تاثیرگذار است. این شرایط عمومی عبارتاند از:
- داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از دانشگاههای معتبر دولتی
- داشتن معدل خوب تحصیلی (بالای ۱۷)
- داشتن مدرک زبان معتبر با نمره خوب (نمره بالای ۷ آیلتس یا نمره بالای ۱۰۰ تافل)
- داشتن مقاله ISI یا طرحهای پژوهشی (حداقل دو مقاله)
- ثبت اختراع یا طرح صنعتی
- مشارکت در دورهها، همایشها، کنفرانسها و کارگاههای آموزشی که نمایانگر علاقه داوطلب به رشته و گرایش تخصصی درخواستی اوست.
- داشتن توصیهنامه
- ارتباط برقرار کردن و تعامل با یک یا چند استاد و مکاتبه با آنها
- سن داوطلب که هر چه سن داوطلب کمتر باشد، بهتر است، اما معمولا برای مقطع کارشناسی ارشد ۲۴ سال و برای دوره دکتری ۳۰ سال مناسبتر است.
برای بورسیه چطوری مقاله بنویسیم؟
شرایط مختلفی برای اخذ بورس تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارد. در مقطع کارشناسی ، برای دریافت بورس تحصیلی ، مهمترین نکته نمره زبان و معدل دیپلم است. از سوی دیگر بسیاری از دانشجویان به دنبال دریافت بورسیه و دریافت اپلای هستند. در این بین نوشتن مقاله برای بورسیه تحصیلی در آموزش عالی علاوه بر نمره معتبر آزمون زبان و معدل سال تحصیلی گذشته ، داشتن مقاله علمی می تواند شانس دریافت بورس تحصیلی را افزایش دهد.
بورس تحصیلی به رشته های تحقیقاتی در دوره های دکترا و پسا دکترا در اکثر دانشگاه های معتبر دنیا اعطا می شود ، بنابراین داشتن مقالات ISI در مجلات معتبر بسیار به دریافت بورسیه کمک می کند. مراحل زیر مراحل نوشتن یک مقاله علمی است.
برای نوشتن مقاله برای بورس تحصیلی ابتدا لازم است با مراجعه به فرصت های علمی موجود با رشته تحقیقاتی موجود در دانشگاه های مورد نظر آشنا شوید. در تعدادی از فرصت های دانشگاهی ، رشته تحقیق به طور مستقیم اعلام می شود و در تعدادی دیگر از بورس های تحصیلی ، باید زمینه تحقیقاتی مورد علاقه در آن مرکز علمی را با بررسی سوابق علمی اساتید در دانشگاه مورد نظر پیدا کرد.